GEPLAND ONDERHOUD ZONDAG 19 MEI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

EBS beloont tipgevers van onrechtmatig stroomverbruik oftewel stroomdiefstal

PARAMARIBO 04 AUGUSTUS 2017–Eerder deze week kondigde de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) in een persbericht aan dat personen die kennis dragen over stroomdiefstal deze informatie anoniem kunnen doorgeven via de tipgeverslijn. Via de website www.nvebs.com/onrechtmatig-stroomverbruik/ en via het nummer 175 optie 5, kunnen klanten nu gevallen van onrechtmatig stroomverbruik anoniem melden. Tips die werkelijk leiden tot ontdekking van stroomdiefstal zullen worden beloond. De EBS hoopt met deze maatregel de toenemende diefstal van stroom een ferme halt toe te roepen.

 

Elke melding wordt discreet behandeld! De EBS houdt er rekening mee dat er bewust of onbewust verkeerde meldingen kunnen worden gedaan. Alvorens de controle bij de klant thuis te doen, wordt daarom eerst intern nagegaan als er voldoende aanwijzingen zijn voor verdenking op stroomdiefstal. Dit gebeurt o.a. middels analyses van historische verbruiksdata en andere controlemechanismen. Als na onderzoek inderdaad blijkt dat er sprake is van onrechtmatig stroomverbruik, wordt na inning van de verschuldigde gelden bij de overtreder, overgegaan tot vergoeding van de tipgever. De beloning is gelijkgesteld aan 10% van het door de overtreder verschuldigd bedrag aan de EBS. De tipgever kan tot een bedrag van maximaal SRD 5000 beloond worden.

Stroomdiefstal is een onrechtmatige daad. Er is sprake van stroomdiefstal als elektriciteit van de EBS wordt verbruikt zonder dat het verbruik geregistreerd wordt door een EBS-kWh-meter. Ook de kwaliteit van de elektriciteitsvoorziening in de omgeving kan beïnvloed worden door stroomdiefstal. Wanneer het beschikbaar vermogen in de omgeving wordt overschreden kunnen er spanningsklachten, kortsluitingen en storingen ontstaan. Deze gevolgen treffen niet alleen de overtreder maar de hele omgeving. Illegale aansluitingen brengen brandgevaar met zich mee en zijn levensgevaarlijk. De EBS rekent daarom op uw volledige samenwerking. Met uw ondersteuning kan onrechtmatig stroomverbruik tot een minimum worden beperkt.

Procurement Notices