GEPLAND ONDERHOUD DINSDAG 16 JULI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

Uitbetaling kastegoeden alleen mogelijk bij EBS-hoofdkantoor en Dienstencentra

PARAMARIBO 10 MEI 2018– In verband met aanpassingen aan het kassasysteem van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) zijn uitbetalingen van creditbedragen betreffende het kWh- verbruik vanaf mei 2018 niet meer mogelijk bij de externe dienstverleners gevestigd in de HERMITAGEMALL, MARETRAITEMALL, DUCASA, SURPOST en VCB KANTOREN. Uitbetaling van tegoeden is ook niet mogelijk bij de particuliere betaalbedrijven zoals “Tot uw dienst” – zie kwitantie betaalgemak.

 

Het beleid van de EBS is in eerste instantie erop gericht om tegoeden, betreffende het kWh- verbruik, te verrekenen met het verbruik of de rekening(en) van de komende maand(en). Wenst de klant toch over het tegoed te beschikken dan kan dit alleen via het EBS hoofdkantoor, aan de Noorderkerkstraat 2 – 14 en wel van maandag t/m donderdag van 06.30 uur – 15.00 uur en vrijdag van 06.30 uur – 14.00 uur.  Verder in Nickerie op het hoofdkantoor van de EBS aan de Kanaalweg 2-4 of bij één van de navolgende EBS Dienstencentra:

  • Saramaccastraat,
  • Gladiolenstraat (Zorg en Hoop),
  • Kwattaweg 216 en
  • Anansistraat /Tigristraat 2 (Latour).

De EBS Dienstencentra zijn open van maandag t/m donderdag van 06.30 uur – 14.30 uur en op de vrijdag van 06.30 uur – 14.00 uur.  De Dienstencentra aan de Saramaccastraat en de Gladiolenstraat (Zorg en Hoop) zijn eveneens op de zaterdag open van 08.00 uur – 13.00 uur.

Het claimen van tegoeden gebeurt persoonlijk en op vertoon van de identiteitskaart.  Indien de afnemer niet persoonlijk het tegoed in ontvangst kan nemen, is het mogelijk om een derde te machtigen middels een schrijven, waarbij de identiteitsbewijzen van beiden overlegd dienen te worden. In geval van overlijden of het moeilijk bereikbaar zijn van de afnemer, zal de degene die zich aanmeldt de laatste drie (3) betaalde EBS rekeningen en diens identiteitskaart moeten overleggen.

Indien de inhouding/betaling via de bank heeft plaatsgehad, zal het creditbedrag weer op de bankrekening worden gestort. Wenst de klant toch eerder hierover te beschikken dan zal het dagafschrift getoond moeten worden. Dit is nodig om te verifiëren als betrokkene inderdaad de bankbetaler/rekeninghouder is.

De EBS vraagt klanten hiermee rekening te houden.

Procurement Notices