Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

Tweede fase aanpassing elektriciteitstarieven ingegaan op 1 september 2022

PARAMARIBO 12 september 2022- In navolging van de met de Overheid gemaakte afspraken omtrent de tweede trap van de tariefsaanpassing, maakt de N.V. EnergieBedrijven Suriname (N.V. EBS) middels deze bekend dat de elektriciteitstarieven per 1 september verhoogd zijn met 10%. De eerste stroomrekening gebaseerd op deze aanpassing komt uit in de factuurmaand oktober 2022 en wordt berekend op basis van het verbruik van september/oktober.

 

basis-website.png

 

verbruik-website.png

 

Een overzicht van de nieuwe stroomtarieven die gelden voor de overige groepen, is te vinden via: www.nvebs.com/elektriciteit/stroomtarieven.

 

Klanten bij wie het maandelijks stroomverbruik 400 kilowattuur (kWh) of lager is, zijn nog steeds in de gelegenheid om tot en met 01 april 2023 een aanvraag te doen om in aanmerking te komen voor het overbruggingstarief, dat voordeliger uitkomt. Registratie vindt uitsluitend digitaal plaats via de Energie Autoriteit Suriname (EAS) via: https://mijnaccount.nvebs.com/OBTForm/#/registratie . Degene die niet beschikken over internetfaciliteiten kunnen langslopen bij een van de EBS-filialen voor de registratie voor het overbruggingstarief.

 

Geef maandelijks zelf uw meterstand door via een van de digitale kanalen zoals; de website https://mijnaccount.nvebs.com/info/#/meterstanddoorgeven, sms via 1222, EBS MyAccount of telefonisch via 175. Tips, advies en instrumenten om uw stroomverbruik te helpen beheersen zijn te vinden op de EBS-website via: https://nvebs.com/elektriciteit/energie-tips/energiebesparing .

Procurement Notices