GEPLAND ONDERHOUD ZONDAG 19 MEI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

Storing hoogspanningslijnen Afobaka, oorzaak Blackout hedenochtend

PARAMARIBO 17 december 2022-Tijdens geplande werkzaamheden  aan een van de hoogspanningslijnen vanuit Afobaka, is hedenochtend omstreeks 06:25 uur een storing opgetreden, waarbij de lijn die in bedrijf was, is uitgevallen. Als gevolg hiervan kwam het EPAR gebied (Paramaribo, Para, Wanica, Commewijne en Saramacca) voor circa 2 uren zonder elektriciteit te zitten.

 

Ongeveer 60% van de elektrische energie die nodig is om de vraag in het EPAR gebied te dekken, is afkomstig van de SPCS hydrocentrale. Hiernaast wordt het EPAR ook voorzien door de thermische centrales van SPCS en de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS). Als gevolg van dit tekort is het beveiligingssysteem van het netwerk aangesproken, met de black out als gevolg.

 

Na herstelwerkzaamheden op de lijn vanuit Afobakka, kon de EBS weer overgaan tot het voorzien van de verschillende gebieden. Rond 08:00 uur vanochtend werden de eerste gebieden geleidelijk aan weer voorzien van elektriciteit en tegen 09:35 uur was de stroomtoevoer naar het EPAR gebied volledig genormaliseerd.

Procurement Notices