GEPLAND ONDERHOUD DONDERDAG 20 JUNI 2024 Lees meer
GEPLAND ONDERHOUD WOENSDAG 19 JUNI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

Betaalgemak-tot uw dienst

PARAMARIBO 03 december 2020

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft wederom kennis genomen van klachten uit de samenleving, dat bij het betalen van de stroomrekening er extra administratiekosten in rekening wordt gebracht. De EBS benadrukt dat zij landelijk in totaal 20 betaalkantoren en dienstencentra heeft waar de klant terecht kan om zonder deze extra kosten de maandelijkse stroomrekening te betalen.

Om haar klanten in gebieden waar zij nog geen betaalkantoor heeft, tegemoet te komen overweegt de EBS om verdere samenwerking aan te gaan met meerdere dienstverleners “third parties” om betaaldiensten aan te bieden. Het is een vrijwillige keuze van de klant om gebruik te maken van een dergelijke betaaldienst zulks voor het eigen gemak. Door deze optie aan te bieden aan de klant heeft deze meer betaalmogelijkheden. Het extra bedrag dat in rekening wordt gebracht behoort niet tot de stroomrekening van de klant en is ook niet bestemd voor de EBS. Het zijn de administratieve kosten die enkele ondernemingen/betaalbedrijven de klant in rekening brengen voor de dienst die een klant afneemt bij zo een onderneming/betaalbedrijf.

Op dit moment leveren bedrijven zoals “Tot uw dienst” reeds soortgelijke diensten aan de samenleving waarbij zij de klant extra kosten in rekening brengen voor hun administratie.


De EBS attendeert haar klanten erop om indien zij geen extra kosten willen betalen, zij hun maandelijkse rekening nog steeds kunnen betalen via één van de EBS dienstencentra en erkende betaalkantoren die vermeld staan op de EBS website. De EBS biedt ook andere betaalmogelijkheden zoals betalen via de pinpas, internetbankieren, online betalingen(binnenkort via Uni5pay, Mopé en Nummus), en automatische bankinhoudingen.

Als EBS klant zijn er dus nog genoeg mogelijkheden om de maandelijkse elektriciteitsrekening zonder extra kosten te betalen. De klant kiest zelf welke mogelijkheid deze wenst te gebruiken.

Procurement Notices