Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

Vergoeding schade aan EBS-net

PARAMARIBO 04 APRIL 2016–De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft herhaaldelijk aangegeven dat zij enorme schade ondervindt aan zijn transmissie- en distributienetwerk als gevolg van mastaanrijdingen. Tussen 1 januari 2016 en 31 maart 2016 zijn er al 81 mastaanrijdingen genoteerd. De herstelkosten van deze schade kunnen oplopen tot wel 65.000 SRD. Het komt wel eens voor, dat deze kosten gedeeltelijk of soms helemaal niet worden vergoed door de veroorzaker van de aanrijding. Dit betekent dat de EBS deze kosten moet dekken.

 

Thans is het beleid van de EBS erop gericht om zoveel mogelijk alle schade als gevolg van mastaanrijdingen te verhalen op de veroorzakers. Veroorzakers van mastaanrijdingen, waarvan bekend is dat deze of hun verzekeraar de kosten slechts gedeeltelijk of helemaal niet vergoed hebben, kunnen zich voor de afwikkeling van hun schadegeval vrijwillig aanmelden bij één van de dienstencentra van de EBS en wel tot uiterlijk 31 mei 2016. De EBS zal samen met de veroorzakers in kwestie nagaan op welke manier de kosten gedekt kunnen worden.

Indien u nalaat zich vrijwillig aan te melden, zal de EBS alle zijn ten diensten staande middelen aanwenden voor het verhalen van de door u aangerichte schade. Wij doen een beroep op u gehoor te geven aan deze oproep en brengen nogmaals onder de aandacht dat u te allen tijde de veiligheidsregels in het verkeer in acht moet nemen.

De EBS doet tevens een dringend beroep op de samenleving om in geval van mastaanrijdingen alert te zijn en eventueel kentekennummers van veroorzakers van mastaanrijdingen, die na het ongeval doorrijden, te melden via 175 en de politie.

Procurement Notices