GEPLAND ONDERHOUD DONDERDAG 20 JUNI 2024 Lees meer
GEPLAND ONDERHOUD WOENSDAG 19 JUNI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

EBS past nieuw meteropname systeem toe

PARAMARIBO 27 JULI 2016–Voor het verbeteren van haar factureringssysteem, heeft de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) zoals eerder aangekondigd haar meter opnamesysteem aangepast.

 

Opgenomen meterstanden zullen per factuurmaand juli 2016 worden doorberekend naar een vaste dag. In dat kader gelden voortaan de onderstaande opnamedagen voor de verschillende wijken (groepen):

 

Omschrijving

Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 3 Groep 4
Wijk DL-DO-DG-DK-DS-DM-DD-DE-DZ M-PA-PH-PW 1-A-6-DN-71 DA-DW-DI-DP-DR 0-DC-K-L
Meteropnamedagen De 3de van de maand De 8ste van de maand De 12de van de maand De 12de van de maand De 15de van de maand

 

Om maandelijks een rekening te kunnen presenteren aan haar klanten, heeft de EBS een maandregistratie (meterstand) van de verbruikte elektriciteit nodig. Daarom wordt meteropname op regelmatige basis door meteropnemers van de EBS gedaan.  Bij het niet kunnen opnemen van de meterstand wordt, een gemiddeld maandverbruik o.b.v. het dagverbruik van de vorige maand in rekening gebracht. Dit kan tot gevolg hebben, dat klanten een rekening gepresenteerd krijgen, die niet overeenkomt met het maandverbruik van de desbetreffende maand.

Om dit te helpen voorkomen kunnen stroomverbruikers zelf hun meterstand doorgeven. Hierbij, is het belangrijk om rekening te houden met de bovengenoemde opnamedatum per groep. Indien meterstanden niet op de bovengenoemde dagen zijn opgegeven, garandeert de EBS niet, dat de door de klant opgegeven meterstand gebruikt zal worden voor de facturering.

Ook zal in gevallen waarbij de opgegeven meterstand  afwijkt van de meteropname gedaan door de EBS,  met de meterstand van de EBS worden gewerkt.

Let wel: het zelf opnemen en doorgeven van de meterstand vrijwaart de klant niet van de plicht om de EBS meteropnemer conform de Algemene Voorwaarden van de EBS toegang tot de verbruiksmeter te verschaffen.

Hoe doet u de meteropname?

Om de meterstand op de juiste manier op te nemen, is het belangrijk rekening te houden met het feit, dat de EBS ruim 30 verschillende soorten digitale en analoge meetinstrumenten heeft. Elke verbruiksmeter, is voorzien van een scherm, waarop de cijfers zijn af te lezen. Het is belangrijk, dat ongeacht welke meter geïnstalleerd is, voor de juiste meteropname, alle cijfers op het scherm, ook die achter de komma, worden genoteerd.

Meterstanden kunnen 1 X 24 uur worden doorgegeven via de volgende kanalen:

  1. Het verkort nummer 175. Hiervoor dient u het klantnummer en/of het meternummer bij de hand te hebben. Bij meerdere cijfers op 1 klantnummer dient u te werken met de laatste 4 cijfers van het meternummer;
  2. De website: www.nvebs.com of via e-mail: customerservices@ebs.sr (daarbij ook de dag van opname vermelden)
  3. Via het SMS-systeem op het nummer 1222. U toetst in: meter (spatie) aansluitnummer, (spatie) meterstand, (spatie) dag, (spatie) maand. Voorbeeld: E6710 L99900 15230 30 4
  4. De EBS mobile app voor androïd-gebruikers
  5. Of persoonlijk bij één van onze dienstencentra.
Procurement Notices