GEPLAND ONDERHOUD DINSDAG 16 JULI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

EBS werkzaamheden 33.000Volt kabelverbinding succesvol afgerond

PARAMARIBO 19 DECEMBER 2016–De werkzaamheden die de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft uitgevoerd vandaag zondag 18 december in Paramaribo Noord, zijn een uur eerder dan gepland met succes afgerond. De 33.000 Volt kabelverbinding die vanuit de Arabistraat te Geyersvlijt, over de Sluiskreek liep en een belangrijke voedingsaders is voor een groot gebied in Paramaribo Noord, is ondergronds gebracht en vandaag gekoppeld op het onderstation aan de Plutostraat.

 

De voorbereidingen voor de werkzaamheden vandaag zijn reeds een tijd lang in volle gang. De weersomstandigheden waren gunstig en de verkeersintensiteit was laag, waardoor de werkzaamheden vlot verliepen. Rond 13:00uur werd de 33kV kabel vrijgegeven en kort hierna, was de stroomvoorziening in de getroffen gebieden weer genormaliseerd.

De kabels liepen over de Sluiskreek in een betonnen bekisting die reeds geruime tijd zware verzakkingen vertoonde. Deze kabels voeden grote gebieden van Paramaribo Noord en kunnen bij schade grote calamiteiten in de energievoorziening van dat gebied veroorzaken. De kabels lopen nu onder de kreek. Vanwege een gebrek aan ruimte op de berm ter plaatse en de 12kV verbinding die reeds daar loopt, is gekozen voor een ondergrondse kabelverbinding. Ook zijn de kabels ondergronds minder blootgesteld aan atmosferische invloeden zoals bomen en aanrijdingen. De 33.000 Volt kabel ligt op 100cm diepte en is voorzien van beschermplaten om schade door graven te vermijden. EBS herinnert een ieder de graafwerkzaamheden verricht aan het belang van een vergunning door het Ministerie van Openbare Werken uitgegeven. Hiernaast mag er bij behoefte aan meer informatie of advies altijd contact worden opgenomen met een EBS deskundige via de klantenservice, op het nummer 175.

De EBS dankt de gemeenschap te Paramaribo Noord die vanaf 6 uur vanochtend verstoken waren van elektriciteit voor het begrip en blijft zich inzetten om zijn dienstverlening te verbeteren.

 

noord2-1024x682.jpgFoto: Werknemers bezig met de belangrijke koppeling

Procurement Notices