GEPLAND ONDERHOUD ZONDAG 19 MEI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

EBS waarschuwt voor oplichters

PARAMARIBO 14 JULI 2017–De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft recentelijk geconstateerd dat personen zich onterecht opgeven als EBS-ers en (toekomstige) klanten aan huis benaderen met de belofte hun elektriciteitsaanvraag te kunnen bespoedigen in ruil voor betaling.

 

Het bedrijf vraagt zijn klanten om alert te zijn en niet in te gaan op deze aanbiedingen. Het beleid met betrekking tot de volgorde van de aansluitingen is dusdanig dat bespoedigingen haast onmogelijk zijn. De EBS past het FIFO-systeem toe wat inhoudt dat degene die het eerst de aansluitkosten heeft voldaan, het eerst wordt aangesloten.

Het kan voorkomen dat burgers voorkennis hebben van de planningen van de EBS met betrekking tot het verrichten van aansluitingen in een bepaalde wijk en daarvan misbruik maken, waardoor hun toezegging voor bespoediging dan geloofwaardig overkomt.

De EBS wenst te benadrukken dat de klant naast de aansluitkosten die hij betaalt conform de door de EBS uitgebrachte offerte, GEEN ANDERE KOSTEN dient te betalen. Betaling van de aansluitkosten kan slechts via de bank of bij een van de EBS incassokantoren. Betaalt u dus niet over straat of elders aan een willekeuring persoon die zich voordoet als EBS-medewerker. Ook de EBS-medewerker is niet bevoegd persoonlijk gelden bij u te innen.

De EBS drukt klanten op het hart, zich niet te laten misleiden door personen die beloven dat zij voor bespoediging van de aansluitaanvraag kunnen zorgen. Vraagt u altijd naar het legitimatiebewijs en geeft u dit door aan onze klantenservice op het nummer 175.

Procurement Notices