GEPLAND ONDERHOUD ZONDAG 19 MEI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

Vliegertijd vergroot kans op storingen

PARAMARIBO 11 augustus 2022- De grote droge tijd en vakantie staan voor de deur. Dit is dan ook de tijd dat de jeugd in grote getalen in verschillende buurten vliegers zullen oplaten. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) merkt dat vooral gedurende deze tijd veel vliegers in het elektriciteitsnet terecht komen, wat een toename van het aantal storingen veroorzaakt. Dit heeft vele gevolgen. Het ongerief bij de klanten die aangesloten zijn op het distributienetwerk neemt daardoor toe evenals voor de EBS. Daarnaast neemt het risico op ongelukken ook toe daar zich situaties kunnen voordoen waarbij het vliegermateriaal de spanning doorgeleid met alle gevolgen van dien. Dit kan voor levens bedreigende situaties voor de vliegeraars en of derden zorgen.

 

Als een vlieger ongelukkiger wijs toch in het netwerk komt en vast blijf zitten, geef dit door aan de EBS op het Gratis Storingsnummer 139. Zorg ervoor dat niemand aan de vlieger komt.

 

De EBS doet een dringend beroep op ouders en buurtbewoners om extra toezicht te houden op hun pupillen, wanneer deze vliegers oplaten en dat zulks zoveel als mogelijk gebeurt op locaties waar er geen elektriciteitsdraden voorkomen, zoals open velden.

Procurement Notices