GEPLAND ONDERHOUD ZONDAG 19 MEI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

Sluiting EBS kassa’s

PARAMARIBO 29 september 2020- De incassokantoren en kassaloketten van externe dienstverleners van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) zullen van donderdag 1 oktober tot en met zondag 4 oktober gesloten zijn voor het publiek. De EBS zal overstappen naar het gebruik van een nieuw klant informatiesysteem.

In het kader van voorbereiding voor deze overstap, is zij genoodzaakt de kassatransacties en overige mutaties d.w.z. rekeningen betalen, stop te zetten, van donderdag 01 oktober tot en met zondag 04 oktober 2020. Dit zal inhouden dat gedurende deze periode alle EBS incassokantoren gesloten zijn voor het publiek. Ook de kassadienstverlening namens het bedrijf bij de externe dienstverleners en elektronische betalingen via Hakrinbank Online Payment (HOP) en Uni5Pay zullen op voornoemde dagen, niet mogelijk zijn.

Maandag 5 oktober 2020 zijn alle locaties weer normaal geopend volgens de gebruikelijke tijden en kunnen de kas- en elektronische transacties normaal worden gedaan met uitzondering van HOP. HOP zal vervangen worden door MOPE. Deze mogelijkheid zal echter pas over twee weken in de nieuwe vorm beschikbaar zijn.

Telefonische bestellingen voor de 100 lbs. gascilinders vinden normaal voortgang

De dienstverlening voor het doorgeven en afhandelen van elektriciteitsstoringen en klachten, het doorgeven van de meterstand en het opvragen van de elektriciteitsrekening vinden normaal plaats en kunnen als zodanig worden doorgegeven via de bekende kanalen.


De N.V. EBS vraagt klanten bij de opstart tijdens deze overgangsperiode wat geduld en begrip aan de kassa.

Wij adviseren U bij deze om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de digitale betaalopties, welke te vinden zijn op de EBS website via https://www.nvebs.com/thuis/elektriciteit/betalen/

De veranderingen voor de klant zijn op het vlak van de presentatie van de facturen bij contante afrekening.

Indien er vragen zijn bent u te alle tijden terecht bij de klantenservice op het nummer 175.

Procurement Notices