GEPLAND ONDERHOUD ZONDAG 19 MEI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

Kortstondige stroomonderbrekingen omgeving Vijfde Rijweg en Houttuin opgelost

PARAMARIBO 02 OKTOBER 2020- In de afgelopen maanden hebben klachten de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) bereikt over kortstondige stroomonderbrekingen in de gebieden Upkarprojekt, Noordpolderdam, Houttuin en Leidingen. Na root cause analyse bleek de oorzaak het meest te liggen aan vegetatie die dicht bij en vaak genoeg tegen het elektriciteitsnetwerk aankwam waardoor er kortstondige stroomonderbrekingen optreden in deze omgeving.

Aan de hand van de binnen gekomen meldingen en veldopname heeft het bedrijf onderhoudswerkzaamheden en enkele aanpassingen gepleegd aan het elektriciteitsnetwerk in deze gebieden waardoor de oorzaak van deze veelvuldige kortstondige stroomonderbrekingen in bovengenoemde gebieden nu is opgelost.

Het komt namelijk nog te vaak voor, dat hoog wied of bomen of takken van bomen de oorzaak zijn van storingen. Dit is ook de voornaamste oorzaak geweest van de kortstondige stroomonderbrekingen in bovengenoemde gebieden.

De N.V. EBS doet daarom nogmaals een dringend beroep op de samenleving extra te letten op het onderhouden van vegetatie op hun erven en/of op de daar aangrenzende bermen en geen bomen onder en of in de nabijheid van de distributielijnen te planten. Mocht u constateren dat bomen, takken of andere obstakels dicht bij het elektriciteitsnetwerk, groeien of dreigen te komen, dan vragen wij u om dit door te geven. Dit kan via de klantenservice op het telefoonnummer 175 of via de EBS Facebook pagina.

Procurement Notices