GEPLAND ONDERHOUD DONDERDAG 20 JUNI 2024 Lees meer
GEPLAND ONDERHOUD WOENSDAG 19 JUNI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

BEKENDMAKING COVID-19 AANPASSING DIENSTVERLENING

PARAMARIBO 08 JUNI 2020- In verband met de verscherpte lockdown maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het COVID-19 virus, neemt ook de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) de nodige voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de dienstverlening naar de samenleving toe.

 

Gaslevering

Allereerst drukt het bedrijf haar klanten op het hart dat de gaslevering normaal voortgang vindt. Aan de dochteronderneming Ogane is dispensatie verleend om de gasvoorziening te blijven garanderen. Er is derhalve geen reden tot hamsteren van gas. Het bedrijf wenst verder te benadrukken dat de gasprijzen niet zijn aangepast. Voor de lijst met de officiele gastarieven klikt u op https://www.nvebs.com/thuis/ogane-gas/tarieven-voor-het-hervullen/ en voor de verkooppunten van 20 lbs en 28 lbs gascilinders, klikt u op https://www.nvebs.com/thuis/ogane-gas/verkooppunten-ogane-gas-cilinders-20-lbs-en-28-lbs/  Ook de bestelling en levering van 100lbs. gascilinders vindt normaal voortgang, met inachtneming van de COVID-19 veiligheidsregels.

 

Betaling van de stroomrekening

Alle EBS incasso-/betaalkantoren en overige dienstverleners zijn gedurende de lockdown gesloten. EBS adviseert klanten om zoveel als mogelijk gebruik te maken de girale betaalmogelijkheden. Deze zijn:

a.Via Internet bankieren of mobile banking. Voor de EBS rekeningnummers klik op https://www.nvebs.com/thuis/elektriciteit/betalen/ en gaat u vervolgens naar de tab “betaalwijzen”.

of via

b.Online betalen door middel van Hakrinbank Online Payment (HOP) via EBS Myaccount.

Gedurende de lockdown voert de EBS een inningsbeleid uit waarbij incassokosten niet in rekening worden gebracht en de elektriciteitstoevoer naar klanten niet afgesloten wordt. Echter adviseert de EBS de klant de rekeningen zoveel als mogelijk te voldoen via de bovengenoemde betaalopties, en deze niet op te sparen, dit om opgestapeld verbruik te voorkomen.

 

Meteropname, openstaande rekeningen bekijken tijdens de lockdown

• Tijdens de lockdown zal er geen meteropname plaatsvinden. EBS raadt klanten aan om gebruik te maken van de verschillende digitale kanalen te weten; SMS, de EBS website, de EBS mobiele app of via het telefoonnummer 175 om de meterstand door te geven, openstaande rekeningen op te vragen, en om vragen of klachten door te geven via de klantenservice op het telefoonnummer 175 of via email customerservices@ebs.sr.

 

Storingen

• De dienstverlening voor het doorgeven en afhandelen van elektriciteitsstoringen vindt normaal voortgang.

 

De EBS vraagt begrip voor deze tijdelijke situatie en vraagt nogmaals dringend hierbij de medewerking om in deze uitdagende tijd zoveel als mogelijk gebruik te maken van de zelfservicekanalen en de digitale betaalopties, en de orde, veiligheid en gezondheidsmaatregelen vanuit de gezondheidsautoriteiten stipt op te volgen.

 

Voor meer informatie of vragen kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 7 uur ‘s morgens en 7 uur ’s avonds bellen naar de klantenservice op het nummer 175 en na 7 uur s ‘avonds slechts voor het doorgeven van storingen en andere technisch gerelateerde zaken, of bezoek de EBS website op www.nvebs.com of onze facebookpagina op facebook/nvenergiebedrijvensuriname.

Procurement Notices