GEPLAND ONDERHOUD DINSDAG 16 JULI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

Schade veroorzaakt door derden zorgt voor storing Blauwgrond

PARAMARIBO 13 november 2019-Vanwege schade veroorzaakt door derden aan de elektriciteitslijn die het gebied Blauwgrond van energie voorziet, is er vanmiddag omstreeks 13:07 u een storing opgetreden.

 

De storing ontstond toen een graafmachine met de bucket tegen het netwerk kwam. Technici van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) zijn reeds bezig met de herstelwerkzaamheden zodat de stroomvoorziening naar het gebied zo snel als mogelijk weer genormaliseerd is.

 

Verbruikers van deze omgeving zijn enige tijd geleden vaker de dupe geworden van storingen. Als gevolg van deze storingen zijn er extra maatregelen getroffen, waarna dit zich niet meer heeft herhaald. Echter heeft de schade die de operator van de graafmachine heeft toegebracht aan het netwerk nu weer geresulteerd in een storing in deze wijk.

 

De EBS begrijpt de frustratie van deze bewoners en vraagt geduld en begrip voor de situatie.

 

EBS wijst erop dat schade die veroorzaakt wordt aan het elektriciteitsnetwerk verhaald zal worden op de veroorzaker. Schade veroorzaakt door derden die in storingen resulteren bezorgen de EBS ook flinke imagoschade. Klanten gaan in de meeste gevallen ervan uit dat storingen door de EBS worden veroorzaakt. Voor dit jaar alleen registreert het bedrijf 664 storingen die veroorzaakt zijn door derden. Hiertoe behoren mastaanrijdingen, hoge voertuigen, graaf- en dumpwerkzaamheden etc.).
Hiervan zijn er reeds 94 storingen opgetreden die veroorzaakt zijn door graaf- en dumpwerkzaamheden van derden.

Procurement Notices