GEPLAND ONDERHOUD DONDERDAG 20 JUNI 2024 Lees meer
GEPLAND ONDERHOUD WOENSDAG 19 JUNI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

Trafomast valt om op voorbijrijdend voertuig

PARAMARIBO 1 MEI 2019- Vanmiddag kwam een mast, met daarop een transformator van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) langs de Nieuw Weergevondenweg om te vallen. Ongelukkigerwijs kwam deze mast op een voorbijrijdend voertuig terecht.

 

Het voertuig, is hierdoor ernstig beschadigd geworden.  Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De manschappen van de EBS, zijn gemobiliseerd om het net te rehabiliteren, en de stroom voorziening in de omgeving, welke was komen weg te vallen, te herstellen.

 

In verband met het rehabilitatieproject Nieuw Weergevondenweg, is de EBS in opdracht van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) bezig de masten langs de Nieuw Weergevondenweg te verplaatsen van de zuidelijke naar de noordelijke berm. Op voornamelijk deze berm zijn door een contractor van OWT&C grondverzetwerkzaamheden gaande (aanbrengen nieuwe riolering etc.). Met de zware regen van de afgelopen 24 uur is op diverse locaties de bodemgesteldheid dusdanig veranderd (zacht grond) dat dit erin heeft geresulteerd dat de mast scheef kwam te staan en door het gewicht van de transformator helaas op een voorbijrijdend voertuig terecht is gekomen.

 

Met de benadeelde zijn er reeds afspraken gemaakt over de verdere afhandeling. De EBS betreurt dit incident en biedt aan de gemeenschap bij dezen haar verontschuldiging voor het ongemak als zodanig ontstaan.

Procurement Notices