GEPLAND ONDERHOUD DINSDAG 16 JULI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

EBS’ers gedenken bejaarden Ashiana op 2e Pasen

PARAMARIBO 4 APRIL 2018– Vele tientallen EBS’ers hebben op maandag 2 april, 2e Paasdag, vrijwillig hulp verleend aan het bejaardentehuis Huize Ashiana. Dit bejaardentehuis wordt momenteel getroffen door een personeelsstaking met als gevolg dat de dagelijkse zorg van de 275 bewoners wordt gestagneerd.

 

Hoewel aan belangrijke afdelingen zoals de keuken en de wasserij dispensatie is verleend, is er dringend behoefte aan hulp. In dit kader heeft de directeur van de EBS gemeend om op deze nood in te spelen.

 

De EBS’ers hebben vanaf de ochtenduren het met gras overwoekerd terrein van Ashiana schoongemaakt. Daarnaast werd er ook gekookt voor alle bejaarden. Op het menu stond vis met groenten en later werd een ieder getrakteerd op een gezond toetje gemaakt door de EBS-vrijwilligers.

asiana-4.jpg

 

Het Ashiana complex bestaat uit 10 gebouwen onderverdeeld in kamers waarop 1 à 2 bejaarden wonen. Alle vertrekken zijn schoongemaakt door de EBS-vrijwilligers. Er is geveegd, gedweild en de toiletten zijn schoongemaakt. Ook werd er voor de vrouwelijke bejaarden, die daar behoefte aan hadden, de haren gekamd en voor sommigen gevlochten.

asiana-3.jpg

asiana-5.jpg

 

Na het eten konden de bewoners van het bejaardentehuis genieten van entertainment verzorgd door de Militaire Kapel. De oudjes werden ook vergast op zang en verhalen. Naast EBS’ers die hun hulp hebben aanboden, zijn er ook donaties ontvangen in de vorm van groenten, vis en drank, van collega’s dit niet aanwezig konden zijn.

Ondanks de staking hebben de bewoners van Ashiana toch een prettige 2e Paasdag mogen beleven en hebben EBS’ers getoond ook de gemeenschap in nood te gedenken door terug te geven. In zijn dankwoord aan het personeel, gaf de CEO aan trots te zijn op de EBS familie. Hij merkt op dat ondanks de korte voorbereidingstijd vele tientallen gehoor aan de oproep hebben gegeven en met liefde en enthousiasme samen bezig zijn geweest voor een goed doel. De directeur is alle EBS’ers die, in welke vorm dan ook een bijdrage hebben geleverd, zeer erkentelijk voor hun inzet.

asiana-2.jpg

Procurement Notices