Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

EBS betreurt criminalisering CP-medewerkers

PARAMARIBO 02 FEBRUARI 2018–Het is gebleken dat na EBS Facebook publicatie met de foto’s van 25 veldwerkers van Consulting Partners, die in opdracht van de EBS metingen verrichten in het elektriciteitsnetwerk, deze onnodig gecriminaliseerd zijn geworden op social media.

 

De EBS ging over tot publicatie nadat bleek dat ondanks herhaaldelijke mediaberichten, burgers de veldwerkers toegang tot de kWh-meter weigerden.

Op social media circuleren berichten waarbij mensen elkaar waarschuwen voor zware criminelen die pas zijn ontsnapt uit Santo Boma. Dit weerspreekt de EBS met klem en informeert de samenleving dat de veldwerkers studenten zijn die op basis van strenge criteriapunten zijn geselecteerd om dit project uit te voeren. Deze werkzaamheden verrichten de studenten buiten schooltijd om op een eerlijke wijze wat extra zakcentjes bij te verdienen.

Het criminaliseren van mensen heeft verstrekkende gevolgen voor hun sociaal leven. Het bedrijf Consulting Partners zal in samenspraak met deze werknemers aangifte doen wegens smaad en laster tegen de personen die op social media de veldwerkers onnodig criminaliseren.

Het GIS project is in het algemeen belang van burgers. Na afronding van dit project is de EBS in staat om middels een druk op de knop bijvoorbeeld te weten waar er een storing is, om wat voor type storing het gaat. Dit kan de storingsduur drastisch terugbrengen.

Het digitaal in kaart brengen van het elektriciteitsnetwerk draagt niet alleen bij tot de verbetering van de efficiëntie van het bedrijf, maar heeft ook voordelen in de dienstverlening naar de klant toe. Het bewust of onbewust stagneren van dit project kost de EBS meer tijd en financiën.

De EBS doet een beroep op de gemeenschap om de medewerkers van Consulting Partners, in het kader van het GIS-project, toegang te verlenen tot de kWh- meter. De veldwerkers zijn verplicht zich te legitimeren middels hun pasje waarop de logo’s van de EBS, Consulting Partners en Pasco zijn afgebeeld. Verder leest u hun naam, voornaam en identiteitsnummer. Indien u toch twijfelt, kunt u 1 x 24 uur bellen naar ons klantcontactcenter op het nummer 175. De EBS zal, om de herkenbaarheid te vergroten, binnenkort weer de foto’s van de veldwerkers plaatsen op zijn Facebook pagina.

Procurement Notices