Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

Gevaar van Water

Paramaribo 26 mei 2021- Water / vocht en elektriciteit gaan niet samen. Het kan voor levensgevaarlijke situatie ‘s zorgen. Om u te beschermen zijn in uw installatie veiligheidscomponenten geïnstalleerd.

Tijdens de keuring, verricht door de N.V. EBS, wordt nagegaan als de beveiligingen aanwezig zijn. Alle elektrische toestellen zijn veilig als u ze installeert en gebruikt volgens de voorwaarden van de fabrikant. 

 

Let op: Plaats geen elektrische toestellen, in het bijzonder tafelcontactdozen, direct op de vloer of grond. Plaats ze zodanig dat ze niet in contact komen met water. Vermijdt het gebruik van elektrische toestellen terwijl u in water staat.

 

Bij installatie en gebruik van elektrische toestellen in vochtige ruimtes, is er een groot gevaar op elektrocutie. Indien er vochtinsijpeling is of muren onderhevig zijn aan opstijgend vocht, dan kunnen de stopcontacten in die muren een groot gevaar zijn.  Als gevolg van de aanwezigheid van vocht is er kans op elektrocutie- en brandgevaar. 

 

De elektrische installatie loopt ook in uw vliering.
Let erop dat er geen vocht in deze ruimte indringt. In deze ruimte zijn er meestal verbindings(las)dozen, die niet waterdicht zijn.

 

Indien delen van uw installatie in aanraking zijn gekomen met water/vocht, doe het volgende:

1.      Doe alle breakers (zekeringen) uit.

2.      Schakel direct een erkende installateur in om de installatie te inspecteren.

Procurement Notices