GEPLAND ONDERHOUD DINSDAG 16 JULI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

EBS voert landelijk kap- en snoeiwerkzaamheden uit

PARAMARIBO 16 augustus 2022- Vegetatie die te dicht op of in het elektriciteitsnetwerk voorkomt kan een gevaar vormen voor het elektriciteitsnetwerk en de stroomvoorziening. In dit kader voert de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) regulier kap- en snoeiwerkzaamheden uit in verschillende gebieden, daar waar vegetatie schade kan aanrichten aan het elektriciteitsnetwerk. Momenteel worden er snoeiwerkzaamheden verricht in de gebieden Paramaribo-Centrum en Paramaribo-Noord.

 

De takken worden met behulp van een hoogwerker gesnoeid en tijdelijk langs de berm geplaatst. Het kan voorkomen dat buurtbewoners van de gebieden waar er wordt gesnoeid, enige last hiervan ondervinden. EBS stelt de gemeenschap  middels deze gerust dat het afval na afronding van elk traject (1 à 3 dagen) door de contractor zal worden afgevoerd.  Ook in andere gebieden zoals Paramaribo-Zuid, Wanica en Commewijne waar vegetatie dichtbij of in het elektriciteitsnet groeit, zullen er in de komende periode kap- en snoeiwerkzaamheden worden verricht. 

 

De EBS doet ook een dringend beroep op de samenleving om de omgeving van het elektriciteitsnet vrij te houden van vegetatie en te zorgen voor tijdig onderhoud van  percelen en bermen om te voorkomen dat vegetatie te dichtbij het elektriciteitsnet groeit. Indien bewoners constateren dat de begroeiing van dien aard is dat deze te dichtbij of in het net groeit, kan dit worden doorgegeven aan de EBS klantenservice via het telefoonnummer 175 of via de EBS Facebook pagina.

Procurement Notices