GEPLAND ONDERHOUD DINSDAG 16 JULI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

STROOMREKENING BETALEN VIA PARTICULIERE BETAALDIENSTEN KOST MEER

PARAMARIBO 18 april 2018-De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft kennis genomen van klachten uit de samenleving, dat bij het betalen van de stroomrekening er SRD 5 extra in rekening wordt gebracht. De EBS benadrukt dat zij landelijk 15 incassokantoren en dienstencentra heeft waar de klant terecht kan om zonder extra kosten de maandelijkse stroomrekening te betalen.

 

Om haar klanten in gebieden waar zij nog geen betalingsfiliaal heeft, tegemoet te komen overweegt de EBS om een samenwerking aan te gaan met “third parties” om betaaldiensten aan te bieden. Het is een vrijwillige keuze van de klant om gebruik te maken van een dergelijke betaaldienst zulks voor het eigen gemak.
Door deze optie aan te bieden aan de klant heeft deze meer betaalmogelijkheden. Het extra bedrag van SRD 5 dat in rekening wordt gebracht behoort niet tot de stroomrekening van de klant en is ook niet bestemd voor de EBS. Het zijn de administratieve kosten die een betaalbedrijf de klant in rekening brengt voor de dienst die een klant afneemt bij zo een betaalbedrijf.

Op dit moment leveren de bedrijven “Betaalgemak” en “Totuwdienst” reeds soortgelijke diensten aan de samenleving waarbij zij de klant SRD 5 extra in rekening brengen voor hun administratie.
De EBS attendeert haar klanten erop om indien zij geen extra kosten willen betalen, zij hun maandelijkse rekening nog steeds kunnen betalen via een van de EBS incassokantoren en dienstencentra die vermeld staan op de EBS website. De EBS biedt ook andere betaalmogelijkheden zoals betalen via de pinpas, Online banking, automatische overschrijvingen en bankinhoudingen. Als EBS klant zijn er genoeg mogelijkheden om de maandelijkse elektriciteitsrekening zonder extra kosten te betalen. De klant kiest zelf welke mogelijkheid deze wenst te gebruiken.

Procurement Notices