GEPLAND ONDERHOUD ZONDAG 19 MEI 2024 Lees meer
Bekendmaking_Achterstallige betalingen EBS klanten Lees meer

Perica krijgt elektriciteit

PARAMARIBO 19 AUGUSTUS 2020- De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft op maandag 17 augustus 2020 een aanvang gemaakt met de uitbreiding van haar elektriciteitsnetwerk om de bewoners van Perica in het district Marowijne, te voorzien van elektriciteit.

Deze bewoners ontberen reeds decennia lang een adequate energievoorziening. Momenteel wordt middels een dieselgenerator slechts een klein deel van de leefgemeenschappen aldaar voorzien van elektriciteit en wel voor enkele uren per dag. Tussen kilometer 56 en kilometer 70 zijn er ruim 300 huishoudens verstoken van de nodige elektriciteit. De EBS zal de aanleg van de 12 kilometer netuitbreiding opstarten en rekeninghoudend met de omstandigheden in ons land eraan werken dit redelijk vlot te doen. De duur van dit project is uitgezet voor zeven maanden.

 

Met de bewoners van dit gebied is er regelmatig overleg, het laatst op donderdag 13 augustus, om meer informatie te delen over de uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk. De bewoners doen hun uiterste best om waar mogelijk hun bijdrage te leveren c.q. de EBS te assisteren met hetgeen zij te bieden hebben.

 

Door de EBS functionarissen zijn zij andermaal erop gewezen om in de tussentijd de binnenhuis installatie in orde te maken, zodat zij goed voorbereidt zijn wanneer het zover is om de koppeling op het elektriciteitsnetwerk te maken. Dit project is opgezet na indringend verzoek van de Minister van Natuurlijke Hulpbronnen.

 

perica1.jpg

Foto: Een EBS medewerker van de afdeling GRID development inspecteert een elektriciteitsmast, die recent is opgezet t.b.v. de elektriciteitsvoorziening te Perica.

Procurement Notices